Події
21 липня 2017
На «Мотор Січі» пройшли обшуки
Вилучено 500 тис. доларів США та значний обсяг антикварних цінностей.
news-image

У публічному акціонерному товаристві "Мотор Січ" виявили привласнення коштів, на об’єктах підприємства і у ключових осіб провели обшуки. Про це повідомляє речниця генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook, передає «Є!»

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ в сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки НП виявлено злочинну схему розтрати коштів ПАТ "Мотор Січ", з подальшим їх привласненням", – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, "протягом 2013-2016 років службові особи ПАТ "Мотор Січ" придбали "сміттєві" цінні папери шляхом перерахування грошових коштів в сумі понад 350 млн грн на розрахункові рахунки ряду підприємств з ознаками фіктивності, які в подальшому обготівковувалися через банківські установи".

"Станом на даний час завершено проведення обшуків на основних об’єктах та за місцями проживання ключових фігурантів, задіяних у протиправній схемі, наслідком яких є вилучення 500 тисяч доларів США та значного обсягу антикварних цінностей, щодо яких вирішується питання про арешт", – сказано в повідомленні.

Досудове розслідування триває.