Політика
21 липня 2017
Молдавський парламент вимагає вивести російських військових з Придністров'я
За прийняття документа проголосував 61 депутат.
news-image

Парламент Молдови прийняв в п'ятницю Заяву про виведення російських військ з території Придністров'я, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

За прийняття документа проголосував 61 депутат (з 101) від правлячої коаліції, Ліберальної і Ліберально-Демократичної партії.

Депутати від опозиційної Партії соціалістів на знак протесту покинули зал засідань. Вони заявили, що "цей документ є геополітичною провокацією в кінці сесії парламенту". У цій політсилі до обрання на пост президента Молдови був чинний глава держави Ігор Додон.

Зі свого боку, президент Молдови  Ігор Додон назвав "черговою провокацією" і "категорично засуджив"  Заяву парламенту Молдови про виведення російських військ з республіки.

"Категорично засуджую цю чергову провокацію. Дані дії спрямовані на погіршення відносин з Російською Федерацією та підрив тих успіхів, яких вдалося досягти спільно з російським керівництвом, а саме, в області експорту молдавської продукції, ситуації з мігрантами, регіонального співробітництва, освітніх та гуманітарних програм" , - написав Додон в Фейсбуці, коментуючи документ, прийнятий парламентською більшістю.
Читайте також: Нардеп Поляков вважає голодранцями всіх, хто не може придбати собі два іPhone