Події
23 липня 2017
Суд РФ заочно заарештував прокурора і слідчого у справі Януковича
З відповідними клопотаннями до суду звернувся Слідчий комітет РФ.
news-image

Басманний суд Москви заочно заарештував прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченка та слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури Вадима Приймачка. Про це з посиланням на рішення суду повідомляє УНН, інформує «Є!».

З відповідними клопотаннями до суду звернувся Слідчий комітет РФ. Басманний суд 20 липня задовольнив клопотання, згідно з яким Руслан Кравченко і Вадим Приймачок звинувачуються за ч. 2 ст. 299 російського Кримінального кодексу "Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності або незаконне порушення кримінальної справи, поєднане з обвинуваченням особи у скоєнні тяжкого або особливо тяжкого злочину".

Нагадаємо, військовий прокурор Руслан Кравченко є керівником групи прокурорів у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, який переховується в Росії. А військовий прокурор, а також слідчий Приймачок розслідують кримінальну справу щодо міністра оборони РФ.

Варто зазначити, що за клопотанням Приймачка суд дозволив виїмку документів в Адміністрації президента Росії на вулиці Іллінка в Москві.

Нагадаємо, в березні 2017 року Військова прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") КК України.

На сьогоднішньому засіданні Оболонський райсуд Києва повинен був розпочати розгляд справи про держзраду Януковича по суті.

Читайте також: На Київщині прокурор-початківець будує маєток на одну зарплату (фото)