Події
26 липня 2017
В США 9-річну дитину вилікували від ВІЧ
Лікування тривало протягом 40 тижнів.
news-image

Медики повідомили про випадок одужання дев'ятирічну дитину від вірусу імунодефіциту людини завдяки експериментальної терапії. Про це йдеться в повідомленні Національного інституту здоров'я США, інформує «Є!», з посиланням на bagnet.org.

Цій дитині діагноз ВІЛ поставили у віці одного місяця, в 2007 році. Після цього малюк потрапив в групу для проведення експериментальної терапії. Ця терапія в теорії повинна дозволити організму отримати час для того, щоб пристосуватися до ВІЛ і почати з ним боротися до того, як він виснажить імунну систему.

Лікування тривало протягом 40 тижнів.

Коли дитині було 9,5 років, дослідники провели ретельні лабораторні та клінічні дослідження для оцінки імунного здоров'я дитини і наявності ВІЛ-інфекції. Вчені виявили резервуар вірусу, інтегрований в мізерну частку імунних клітин, але в іншому не виявили жодних ознак ВІЛ-інфекції.

Це лише третій в історії випадок стійкої ремісії ВІЛ у дитини, після того, як на початку життя вона пройшла подібну анти-ВІЛ терапію.

"Цей новий випадок зміцнює нашу надію на те, що при лікуванні ВІЛ-інфікованих дітей протягом короткого періоду в дитинстві, ми зможемо позбавити їх від тягаря довічної терапії", - підкреслив доктор медичних наук, Ентоні Фоки.

Вчені ретельно досліджували кров дитини і вважають, що у неї немає ніяких генетичних особливостей, пов'язаних зі спонтанним контролем ВІЛ. Таким чином, саме терапія в дитячому віці, ймовірно, стала ключем до досягнення ремісії ВІЛ.

Читайте також: В Австралії побудують житловий комплекс для розумово відсталих людей
Читайте також: Двомісячна донька естонского міністра потрапила на загальну фотографію міністрів ЄС (фото)