Суспільство
26 липня 2017
Скарбник Ватикану постав перед судом Мельбурна за звинуваченнями в сексуальних злочинах
Джордж Пелл категорично відкидає всі звинувачення на свою адресу.
news-image

Кардинал Римсько-католицької церкви Джордж Пелл постав у середу перед міським судом Мельбурна, де буде проходити процес за пред'явленими йому звинуваченнями у скоєнні злочинів сексуального характеру. Формулювання цих звинувачень поки не розкриваються, проте раніше заступник комісара поліції штату Вікторія Шейн Петтон повідомив, що вони засновані на "свідченнях численних позивачів", передає «Є!»

76-річний кардинал в минулому був архієпископом Мельбурна і Сіднея. У 2014 році він переїхав до Ватикану і став префектом (главою) секретаріату у справах економіки Святого престолу.

У 2016 році члени заснованої урядом Австралії комісії з розслідування випадків педофілії серед католицького духівництва викликали Пелла в якості свідка в Австралію, але він не зміг приїхати в зв'язку з погіршенням стану здоров'я. Після цього поліцейські детективи з Вікторії побували в Ватикані і провели бесіду з кардиналом.

В кінці минулого місяця Пелл взяв безстрокову відпустку у Ватикані, щоб повернутися на батьківщину і постати перед судом в Мельбурні.

Перше судове засідання, що відбулося в середу, носило в основному процедурний характер, і присутність Пелла на ньому не була обов'язковою. Проте кардинал прийшов до суду, де на нього чекали численні репортери.

Вийшовши після закінчення засідання з будівлі суду, Пелл не зробив ніяких заяв і пройшов пішки до розташованого неподалік свого офісу в щільному оточенні поліцейських, що захищали його від переслідували журналістів.

До сих пір кардинал категорично відкидав всі звинувачення на свою адресу в сексуальних домаганнях до дітей, що публікувалися в ЗМІ, називаючи їх "абсолютною брехнею" і "частиною кампанії з очорнення [його] імені".

Читайте також: Сенатори зустрічали Маккейна після операції гучними оплесками (відео)