«Укренерго» повністю припинило постачання електроенергії в ОРДО
Про це повідомив голова НЕК "Укренерго".
news-image

З 26 липня 2017 року повністю припинено перетікання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області. Про це повідомив голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!»

"Територія ОРДЛО на сьогодні не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частини України", - заявив він.
"Потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобешівської і Зуївської ТЕС, іншими виробниками на НКТ, а також поставками з Російської Федерації, що відбуваються за лініями, що не входять до переліку міждержавних, перетоки по них не ведуться в загальному сальдо "Україна-Росія-Білорусь", - написав Ковальчук.

Як пише Економічна правда, в так званому "міністерстві вугілля та енергетики" терористичної організації "ДНР" заявили, що "самопроголошена республіка не залежить від України в питаннях електроенергії і припинення поставок електроенергії не позначиться на споживачах".

Нагадаємо, продовження постачань на неконтрольовані території Донецької області погоджувалося з необхідністю завершення будівництва нової лінії електропередач до Авдіївки.

Як відомо, пошкодження високовольтної лінії 110 кВ сталося 11 березня 2017 року в результаті бойових дій. Авдіївка (близько 22 тис. мешканців), Авдіївський коксохім та Донецька фільтрувальна станція лишились без електрики.

13 березня в Авдіївці погодили режим тиші для відновлення електрики.

Відзначимо, що теплова електростанція Старобешівська входить до складу Донбасенерго. Вона працює на непідконтрольній території Донецької області і з початку 2015 року недоотримує гроші з України за відпущену електроенергію. Зуївська ТЕС також знаходиться на непідконтрольній українській владі території та належить "ДТЕК Енерго" Ріната Ахметова.

Читайте також: Суд підтвердив, що Київрада законно заборонила продавати алкоголь вночі