Світ
26 липня 2017
Помилка моряка зіпсувала випробування ракети ВМС США вартістю $ 100 млн
Матрос натиснув неправильну кнопку.
news-image

Матрос на борту есмінця ВМС США натиснув неправильну кнопку під час навчань минулого місяця, зіпсувавши випробування ракети вартістю 100 мільйонів доларів. Про це повідомляє The Times, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Це було четверте випробування нової ракети-перехоплювача, розробленої в рамках спільної американської та японської військової програми по боротьбі з балістичними ракетами середньої дальності, які запускає Північна Корея. Три попередніх випробування були успішними.

Екіпаж  ракетного есмінця USS John Paul Jones здійснив запуск ракети-перехоплювача SM-3, яка мала знищити балістичну ракету без боєголовки, що була запущена з Гаваїв.

Це були перше випробування ракети-перехоплювача з бойового корабля, оснащеного американською бойовою системою Aegis. Ракета повинна були знищити ціль, але вибухнула, перш ніж збити її. Балістична ракета, запущена з Гаваїв, впала в океан.

Пентагон побоювався, що польотний тест зазнав невдачі через якусь серйозну технічну помилку.

Однак після розслідування стало відомо, що оператор військово-морського флоту США, який стежить за даними, неправильно ідентифікував ціль як "дружню" ракету і натиснув кнопку для самознищення перехоплювача.

Орієнтовна вартість невдалого випробування складає близько 100 мільйонів доларів. У ньому брали участь близько 340 військовослужбовців на борту есмінця, а також радіолокаційні системи з Гаваїв. 

Читайте також: Сенатори зустрічали Маккейна після операції гучними оплесками (відео)