Україна
26 липня 2017
Супрун підписала наказ про обов'язковий звіт медустанов стосовно витрати благодійних коштів
Наказ вступає в силу з 1 січня 2018 року.
news-image
Із наступного року медичні заклади, які підпорядковані Міністерству охорони здоров'я, повинні оприлюднювати інформацію про джерела надходження благодійних пожертв та їх витрати.

 Відповідний наказ за підписом в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун оприлюднено на сайті МОЗ, інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

"Керівникам закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити розміщення закладами охорони здоров'я, що знаходяться у сфері їх управління, інформації про надходження і використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб на потреби таких закладів охорони здоров'я", - йдеться у документі.

Розміщення інформації про надходження і використання благодійних пожертв має відбуватися щоквартально, не пізніше 10 числа місяця, наступного за звітнім періодом. Інформація повинна бути доступною на території медичного закладу, а також на офіційному сайті закладу охорони здоров'я та на сайтах структурних підрозділів з питань охорони здоров'я місцевих органів влади.

Так, лікарні мають оприлюднювати інформацію про те, яка юридична або фізична особа здійснила пожертву, розмір благодійного внеску і грошовій або натуральній формі, або перелік товарів та послуг в натуральній формі. Також мають бути оприлюднені напрямки, на які було направлено благодійні внески та залишок невикористаних коштів чи товарів та послуг на кінець звітнього періоду.

Наказ вступає в силу з 1 січня 2018 року.

Читайте також: В Україні знайшли збудника ботулізму у рибних консервах
Читайте також: МВФ відстрочив вимогу щодо земельної реформи в Україні