Події
26 липня 2017
Похоронні фургони із Росії прибули на Донбас, - місія ОБСЄ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 53 особи у військовій формі, які перетинали українсько-російський кордон в обох напрямках.
news-image

Спостерігачі ОБСЄ, які базуються на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" й "Донецьк" у Ростовській області зафіксували перетин українсько-російського кордону похоронними фургонами, які прямували на Донбас.

Про це мовиться у звіті Спостережної місії ОБСЄ, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Під час звітного періоду Спостережна місія бачила два похоронні фургони, які перетинали кордон через прикордонний пункт пропуску "Донецьк". Перший фургон проїхав в Україну 19 липня об 11:55. Лише помітили водія транспортного засобу, – йдеться у звіті.

Другий похоронний фургон проїхав в Україну 25 липня о 6:30 та повернувся назад в Російську Федерацію в той же день. На фургоні був напис "Ритуальні послуги "Харон" (російською мовою).

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 53 особи у військовій формі, які перетинали українсько-російський кордон в обох напрямках. З них 20 осіб переходили лінію розмежування у напрямку Російської Федерації, а 30 осіб – у напрямку України.

Водночас координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявив, що за його інформацією в останніх боях російські найманці понесли численні втрати. Зокрема, з боку противника – 28 загиблих.

Місія помітила 62 бензовози, які мали надписи українською та російською мовами "Пропан" та "Вогненебезпечно".

Читайте також: Бойовики не пустили до Новоазовська два патрулі ОБСЄ
Читайте також: Новий голова Державної прикордонної служби України: 7 фактів про службу і статки