Суспільство
27 липня 2017
Тука про припинення постачань електрики на тимчасово окупований Донбас: Протилежна сторона не надавала жодного механізму розрахунків
Тука: Україна вимагала надати механізм проведення розрахунків або вийти на нульове сальдо-перетік.
news-image

Україна припинила постачання електроенергії на тимчасово окуповану територію Донецької області через борги. Про це в коментарі виданню "ОстроВ" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За його словами, це питання неодноразово порушували на переговорах у Мінську.

Україна вимагала від протилежної сторони надати механізм проведення розрахунків або вийти на нульове сальдо-перетік. Незважаючи на всі наполегливі прохання, побажання й вимоги України, протилежна сторона жодних дій не робила. Тому й було ухвалено рішення припинити подавання електроенергії на непідконтрольну територію. У підсумку через борги, через те, що протилежна сторона відмовляється надавати якийсь прийнятний механізм розрахунків, було ухвалено таке рішення, – сказав заступник міністра.

Він зазначив, що електричної енергії для мирних жителів Донбасу буде достатньо завдяки постачанням із РФ та енергії, яку виробляють місцеві станції.