Політика
27 липня 2017
Савченко має намір балотуватися в президенти України
Надія Савченко також заявила про наміри брати участь і в парламентських виборах, якби вони відбувалися зараз.
news-image

Народний депутат Надія Савченко заявляє про наміри балотуватися на посаду глави української держави, передає «Є!»

Зокрема, в інтерв'ю виданню "Главком", опублікованому в четвер, відповідаючи на запитання щодо президентських виборів, Надія  відповіла:

"Участь я братиму, а як далі - буде видно".
"Для участі в президентській кампанії, насправді, потрібно небагато: 2,5 млн грн, щоб зареєструватися. Відкривається фонд і чесно кажеться: я збираю гроші на президентство", - зазначила парламентарій.

На запитання, хто визначає її готовність стати главою держави, Надія Савченко відповіла:

"Однозначно - народ".

Вона також заявила про наміри брати участь і в парламентських виборах, якби вони відбувалися зараз.

"Я б повела на них свою партію. Я декларую таку концепцію: люди, які були при владі, більше не повинні там бути. Люди, які були депутатами хоч в одному скликанні, більше не повинні бути депутатами ніколи. Вони можуть бути радниками, помічниками депутатів ", - заявила Савченко.

На запитання про першу п'ятірку в її партії парламентарій відповіла, що вона вже є.

"Це мої помічники - люди, які першими прийшли до мене працювати. Це Тетяна Проторченко - людина, якої не було в політиці. Ірина Юзик, якої не було в політиці, яка є громадським діячем. Сергій Проценко, якого ніколи не було в політиці. Владислав Штефан - єдина людина, яка була в політиці. Він був у Партії регіонів на місцевому рівні. Він перший, хто вийшов з ПР, все життя бореться з регіоналами у Кривому Розі", - сказала депутатка.

Вона також заявила, відповідаючи на запитання журналіста, що не взяла б у свою партію з різних причин екс-президента Грузії, екс-главу Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича.

Читайте також: Саакашвілі подасть апеляцію на позбавлення громадянства