Події
27 липня 2017
Національна рада призначила позапланову перевірку «Радіо-Ера FM» через зменшення частки пісень державною мовою
Частка пісень українською мовою в ефірі радіостанції з 07.00 до 14.00 становила 23%.
news-image

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 липня призначила позапланову перевірку ТОВ «ТРК «Радіо-Ера», м. Київ, позивні «Радіо-Ера FM», через зменшення частки пісень державною мовою, передає «Є!» із посиланням на сайт регулятора.

"Моніторингом Національної ради, проведеним 13 травня цього року, виявлено, що частка пісень українською мовою в ефірі радіостанції у проміжок часу з 07.00 до 14.00 становила 23%.

Відповідно до вимог частини другої статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» телерадіоорганізації повинні забезпечувати частку пісень державною мовою в обсязі не менше 35 відсотків загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 35 відсотків загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00.

Також законодавством встановлено, що частка пісень державною мовою, упродовж першого року запровадження цих норм, становить 25 відсотків, другого року – 30 відсотків, третього року – 35 відсотків", - йдеться в повідомленні регулятора.

 Після проведення позапланової перевірки і з’ясування усіх обставин Національна рада ухвалить відповідне рішення.  

Читайте також: Савченко має намір балотуватися в президенти України