Україна
27 липня 2017
Населення Криму розділять на чотири категорії, - Тарас Березовець
Повинна бути чітка стратегія по реінтеграції тимчасово окупованих територій
news-image

Населення тимчасово окупованого Росією Криму після повернення півострова до складу України буде розділено на чотири різні категорії, що відрізняються за рівнем прав і свобод.
Таку думку висловив політтехнолог, співзасновник Українського інституту майбутнього, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець на чаті в "Главреді", інформує «Є!».

"Повинна бути чітка стратегія по реінтеграції тимчасово окупованих територій. Населення повинне ділитися на чотири категорії. Перша - державні зрадники і злочинці з числа колишніх службовців ЗСУ, СБУ, Прикордонної служби, МВС і інших. Ці особи повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності за державну зраду ", - говорить політичний експерт.
"Друга - українські громадяни, які не вчинили тяжких злочинів, але погодилися працювати в окупаційних органах. Їм має бути заборонено протягом певного часу працювати на державній службі, балотуватися в представницькі органи", - продовжує політолог.
"Третя - всі інші громадяни, які перебувають в більшості. Вони не зробили ніяких злочинів проти України і тому можуть зазнати тільки моральний осуд, і то тільки в разі якщо вони, наприклад, труїли інших українських громадян", - зауважив співзасновник Українського інституту майбутнього
. "Четверта - громадяни Росії та інших держав, незаконно з'явилися в Криму після 20 лютого 2014 року - офіційної дати початку окупації. Цим громадянам уряд України має надати два-три місяці на добровільний виїзд з території України або проходження процедури надання статусу біженця за умови об'єктивних підстав ", - підсумував Тарас Березовець.
Читайте також: Російські терористи варварськи зруйнували мережу автозаправок Shell в окупованому Криму (фото)
Читайте також: Російські агенти через Facebook шпигували за виборчою кампанією Макрона