Події
28 липня 2017
Споживання дині: чим небезпечно для здоров'я
Від вживання дині варто відмовитися тим, хто страждає виразками і цукровим діабетом.
news-image

Дослідники розповіли, що улюблені ласощі багатьох - диня - може бути небезпечно для здоров'я людей, оскільки може містити небезпечні речовини, інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.
Про те, що кавуни можуть бути небезпечними для здоров'я через пестицидів відомо давно. Однак тепер вчені також дійшли висновку, що і дині можуть бути не менш небезпечними з тієї ж причини.

Вчені говорять про те, що особливо небезпечними дині можуть бути для маленьких дітей, чий організм недостатньо стійкий і не може протистояти небезпечним бактеріям і вірусам, що в підсумку може призводити до серйозних захворювань.
Медики відзначають, що диня є дуже корисною баштанної культурою, оскільки в ній містяться вітаміни групи А і В, а також С і Р. При цьому, вчені говорять, що диня може бути відмінним засобом профілактики простудних захворювань і сприяє зміцненню імунітету людини.

Крім того, небезпечним може бути цей продукт, якщо його поєднувати з неправильними продуктами. В результаті це може призводити до отруєння навіть у випадку, якщо сама диня є нормальною і не містить небезпечних речовин.
Також, в цілому, організм людей не так добре засвоює цей продукт, якщо є його в великих кількостях, тому важливо є фрукт в міру.

Від вживання дині варто відмовитися тим, хто страждає виразками і цукровим діабетом, оскільки таким людям дуже ймовірно цей продукт може завдати шкоди.

Читайте також: Постійне бажання їсти шоколад часто вказує на проблеми зі здоров'ям
Читайте також: Українські волонтери висміяли місію ОБСЄ, придумавши нецензурну абревіатуру (відео)