Події
28 липня 2017
У Києві чоловіку отруїли його собаку-поводиря
За словами волонтера, пес був єдиним помічником 42-річного Олександра.
news-image

У Києві в мікрорайоні Бортничі отруїли собаку-поводиря, чоловік з інвалідністю 1-ої групи позбувся єдиного друга. Про це повідомила зоозахисниця Марія Нікіточкіна на Facebook, інформує «Є!».

Інцидент стався в Києві в Бортничах, де невідомі отруїли собаку-поводиря інваліда 1-ї групи. За словами волонтера, пес був єдиним помічником 42-річного Олександра.

"Соціальна служба вже давно забула до нього дорогу. Він дзвонить мені і плаче. Собака - це був його єдиний друг. Він боїться виходити з дому. Йому потрібна допомога", - написала М. Нікіточкіна.

Як повідомляє "ТСН", чоловік живе один в зруйнованому будинку. Він сирота і знайомих в столиці у нього немає. Сам Олександр з Кропивницького, раніше він переніс операцію на очах, але вона не допомогла йому повернути зір.

Зоозахисниця зазначила, що це не єдиний випадок отруєння собак в Бортничах. У чоловіка залишилося ще дві дворняги, і йому страшно залишатися з ними в цьому будинку. Лабрадора він взяв до себе 2 роки тому.

"Його тоді викинули просто, прив'язали мотузкою в лісі. Він такий розумний і хороший був", - розповів чоловік.

Пес випадково прибився до Олександра і постійно був поруч. Чоловік написав заяву в поліцію, але вважає це марним, так як немає ні доказів, ні свідків отруєння тварини.

"Він просить, щоб його помістили в реабілітаційний центр, тому що жити в напівзруйнованому будинку він не може. У нього ще є дві дворняги, і він просить забрати їх до притулку. Він боїться, що якщо візьме нову собаку, то отруять і її" , - розповіла Марія.

Зоозахисниця просить допомогти інваліду першої групи. Адже потрібна не тільки фінансова допомога або продукти, а моральна підтримка і увага, а головне - знайти Олександру нового друга і поводиря.

Читайте також: В Одесі затримали чоловіка який викинув тварину із вікна 14 поверху
Читайте також: Господар змусив собаку зібрати розкидані шматки туалетного паперу (відео)