Події
28 липня 2017
У Дніпрі автомобіль підірвався на гранаті, прикріпленій під ним
Це сталося просто на очах у продавчині городини.
news-image

Підрив авто в спальному районі Дніпра був такої сили, що жителі будинків неподалік перелякалися, що почалася війна або десь вибухнув газ. Очевидці твердять, що на собі відчули потужну хвилю, інформує «Є!»,  з посиланням на ТСН.

Це сталося просто на очах у продавчині городини. Її чоловік кинувся рятувати жінку, що була за кермом авто, вже охопленого вогнем. 

"Машина горить, чоловік узяв вогнегасник, під машиною почав гасити. Він у перші секунди одразу погасив. Була дівчина, витягнули її з машини, вона була жива", - розповіла свідок Тетяна Рублевська.

За попередніми даними, під колесами машини вибухнула граната

70-річна перехожа отримала легке поранення у руку – вона вже вдома. Жінка, що була за кермом, отримала множинні осколкові поранення. Патрульні кажуть, що вона навіть не зрозуміла, що сталося. "Вона повертала до цієї вулиці. І почула, що наче на щось наїхала. Це перше, що вона повідомила у шоковому стані", - розповів керівник патрульної поліції Дніпра Денис Пєтухов.

Нині 27-річна постраждала оговтується у лікарні. Медики кажуть, що загрози життю немає, проте наразі говорити вона не в змозі. "Зараз знаходиться у стані постнаркозного сну. Стан пацієнтки середнього ступеня тяжкості", - розповів завідувач відділенням анестезіології лікарні №16 Олександр Назаренко.

У поліції вже кваліфікували справу, як замах на вбивство, але жодних версій не розголошують. 

"Відомо, що жінка мешкала з чоловіком в цьому будинку. Вона знаходилася в декретній відпустці. Цього ранку вона вийшла з будинку, сіла в автівку, яка була припаркована у дворі. Говорити про попередні версії і що могло спричинити вибух автомобіля, ще занадто рано", - пояснила речник обласної поліції Ольга Кузнецова.

Як стало відомо ТСН з власних джерел, це вибухнути могла граната, прикріплена дротом до деталей авто. Під час руху він натягнувся – і стався вибух. Що це був за пристрій, зараз визначають експерти.

Читайте також: У Харкові кинули гранату у будинок