Події
28 липня 2017
У вересні відбудуться військові навчання України і США
З метою підготовки до спланованих на вересень спільних українсько-американських командно-штабних навчань Rapid Trident-2017 аеродром бригади тактичної авіації імені Петра Франка на Прикарпатті відвідала група представників повітряних сил США.
news-image

У вересні на Прикарпатті відбудуться спільні україно-американські командно-штабні навчання Rapid Trident- 2017.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає «Є!» з посиланням на Depo.ua.

"З метою підготовки до спланованих на вересень спільних українсько-американських командно-штабних навчань Rapid Trident-2017 аеродром бригади тактичної авіації імені Петра Франка на Прикарпатті відвідала група представників повітряних сил США", - сказав Гуцуляк.

Він додав, що делегація США ознайомились з інфраструктурою аеродрому, станом споруд та комунікаціями.

Авіаційна складова спільних навчань передбачає виконання польотів з аеродрому.

Додамо, що саме у вересні, з 14-го по 20-е, відбудуться білорусько-російські навчання "Захід – 2017".

Нагадаємо, за даними РНБО України, російські війська на навчаннях відпрацьовують прийоми захоплення і утримання міст, а також формування ударних груп для оточення сил противника. Це буде 50-тисячний російський контингент на кордоні, що може за 2-3 години вторгнутися в Україну.

Водночас президент Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що територія його країни не стане плацдармом для вторгнення російських військ в Україну.

В Естонії до початку цих навчань планують розмістити великий контингент НАТО.

Східноєвропейські країни НАТО висловили занепокоєність щодо того, що російські навчання в Білорусі можуть виявитися "троянським конем", за допомогою якого Росія залишить там завезену військову техніку.

Тим часом міністр оборони України Степан Полторак застерігає про можливі провокацій з боку Росії під час російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017".