Суспільство
22 січня 2015
Донецький аеропорт: майже рік тому лунала "Ода до радості", сьогодні - символ боротьби України з сепаратистами
Минулого року, 30 березня, у Донецькому міжнародному аеропорту симфонічний оркестр обласної філармонії виконав "Оду до радості", яка є гімном ЄС.
news-image

Імпровізований концерт музиканти дали в рамках акції "Спільне Повітря", в ході якої симфонічні оркестри одночасно в аеропортах шести міст виконали "Оду до радості".

Таким незвичайним способом музиканти підтримали цілісність України. За словами організаторів, провести акцію в аеропортах вирішили тому, що аеропорти є символом відкритості світу, об'єднання і свого роду "містком" між людьми та країнами.

Минув майже рік, сьогодні аеропорт Донецька став символом боротьби України з сепаратистами, а «кіборги» - це українці, які всупереч наполегливим атакам повстанців продовжули його утримувати. Українські воїни тримали оборону в умовах, коли оборонятися в принципі було неможливо.

Читайте також: Донецький аеропорт зруйнований вщент

Сьогодні батальйон спеціального призначення «Азов» написав на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі влучне повідомлення:

Українські воїни, які захищали ДАП, змушені були здати те, що ще рік тому було прекрасним, сучасним аеродромом ... Воїни 242 дні тримали оборону, не даючи можливості окупантові безкарно просунутися ні на метр вглиб нашої землі. Ми знаємо, що прийде час і над аеропортом Донецька, як і над самим містом знову замаячіє синьо-жовтий стяг ... Ми ніколи не забудемо подвигу героїв з аеропорту», - заявили воїни


 Є | Єдність.інфо  вирішило нагадати про те, що ще рік тому було прекрасним, сучасним аеродромом і де незвичайним способом музиканти підтримували цілісність України.

Читайте також: З'явилося відео зруйнованого Донецького аеропорту, зняте з безпілотника. ВІДЕО