Події
29 липня 2017
У Грузії проведуть навчання НАТО: вже прибула американська техніка
Всього у навчаннях візьмуть участь більше 2,8 тисяч військових з Грузії, США, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Словенії, Вірменії та України.
news-image

До Грузії прибула чергова партія американської військової техніки, яка візьме участь в навчаннях НАТО «Гідний партнер - 2017» (Noble Partner - 2017). 

Інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Зокрема, в портовому місті Поті зустрічали бронемашини «Страйкер». Далі техніка пройде на схід країни і прибуде на військовий аеродром Вазіані в передмісті Тбілісі. Саме там 30 липня стартує перша фаза навчань «Гідний партнер - 2017». Раніше на цьому тижні до Вазіані прибули американські танки «Абрамс» типу «М1» та «А2», а також бойові машини піхоти «Бредлі».

Навчання Noble Partner проводяться в Грузії вже втретє і в цьому році вони будуть наймасштабнішими. Американські «Страйкер» будуть задіяні в маневрах уперше.

Паралельно до прибуття в Поті бронетехніки на військовому аеродромі змішаної авіаційної ескадрильї в Олексіївці неподалік Тбілісі зустрічали військовослужбовців Європейського командування армії США, які також стануть учасниками Noble Partner.

Всього у навчаннях візьмуть участь більше 2,8 тисяч військових з Грузії, США, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Словенії, Вірменії та України.

У навчаннях також будуть задіяні німецькі бронетранспортери GTK Boxer, американські танки Abrams і піхотні бойові машини M2 Bradley і Stryker, а також американський військовий літак C-130.

Метою нинішніх багатонаціональних навчань буде посилення обороноздатності Грузії, підвищення сумісності з військовими підрозділами країн-членів і партнерів НАТО, формування і розвиток регіональних і єдиних партнерських можливостей, а також поліпшення аспекту логістичного та оперативного планування і виконання.

Перші навчання «Гідний партнер» відбулися в Грузії в 2015 році. Тоді в них взяли участь військові з Грузії і США. У 2016 році до навчань підключилися військовослужбовці з Великобританії. Тоді ж вперше на навчаннях були використані американські танки «Абрамс» і бойові машини піхоти «Бредлі».

Читайте також: У Тернополі активісти вибили двері в мерію та заблокували раду
Читайте також: У вересні відбудуться військові навчання України і США