Вакарчук розповів як збудувати демократичну державу
«Будуйте і захищайте демократичні інститути», - каже музикант.
news-image

Будьте соціально активні. Допомагайте благодійним організаціям, здавайте кров, беріть участь в краудсорсінговіх освітніх проектах, створюйте неурядові організації.

Інформує «Є!», з посиланням на newsoboz.org.

Про це пише в своєму блозі на "Українській Правді" лідер рок-групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, коментуючи книгу професора історії Єльського університету Тімоті Снайдера "Про тиранії: двадцять уроків XX століття".

"Те що є найбільш важливим робіть це за власним бажанням, не за наказом згори. Виберіть те, що вам ближче. Не чекайте, що держава або лідери зроблять це за вас. Тирани завжди захочуть відібрати можливість вибору більше регуляції в кожному елементі економіки або громадської життя вказуватимуть, що дивитися, як говорити і навіть як слухати. З вибором в суспільстві розвивається свобода ", пише Вакарчук.

Будуйте і захищайте демократичні інститути, додає музикант:

"Без нашої підтримки вони впадуть під натиском авторитаризму. Саме демократичні інститути дозволяють нам не втратити свою порядність. Виберіть те, що ви можете захистити районну газету, громадського активіста, важливий закон, волонтерську організацію і захищайте: приходьте на публічні слухання, виходьте на демонстрації або акції підтримки, здійснюйте тиск на владу. Помилково буде вважати, що правителі, навіть прийшли до влади завдяки саме цим інститутам, не захочуть знищити їх, отримавши таку можливість. Вже не раз та до робили. І зроблять ще. Просто для збереження влади ".
"Історія не повторюється тільки для тих, хто готовий вчитися на її уроках. Завдяки Майдану і ціною великої кількості життів ми уникли тиранії. Давайте вчити уроки історії і більше не наступати на ті ж граблі. Пам'ятайте більшість авторитарних лідерів стали такими через те, що народ це їм дозволив. Не стійте в стороні. І не здавайтеся на початку шляху ".
Читайте також: Поліція отримала спецобладнання для протидії кіберзагрозам (фото)