Україна подала в МВФ запит на механізм розширеного фінансування
Новий механізм повинен надати Україні довготермінову підтримку протягом наступних чотирьох років
news-image

Міністр фінансів України Наталія Яресько оголосила, що уряд України надав запит на Механізм розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF) для встановлення довго тривалішого партнерства з Міжнародним валютним фондом.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

Нагадаємо, що раніше Україна отримувала підтримку від МВФ в рамках програми stand-by.

Згідно з повідомленням, механізм EFF надасть Україні довготермінову підтримку протягом наступних чотирьох років, яка дозволить відновити економічне зростання, відновити достатній рівень валютних резервів та забезпечити економічну та фінансову стабільність надалі.

“Ринки очікували цього кроку і повинні схвально його сприйняти, так як це надасть фінансову підтримку, потрібну Україні для швидкого запуску економічного відновлення, і принесе прийнятні результати для всіх зацікавлених сторін. Сьогоднішнє рішення ще раз демонструє міжнародним фінансовим партнерам та кредиторам незмінну відданість українського уряду амбіційній програмі реформ та макро-економічній стабільності,” - відкоментувала міністр фінансів Наталія Яресько.

Нагадаємо, що економіст Андрес Ослунд повідомив, що МВФ вважає за необхідне надати Україні 27 млрд дол. кредитів на 15 місяців.