Події
31 липня 2017
Смертельний атракціон: у Харкові загинула 17-річна дівчина (відео)
Працювати оператором батута Ліза почала на початку літа.
news-image

У Харкові загинула 17-річна дівчина-оператор надувного батута. Через погану погоду та сильний дощ відвідувачів на батуті не було, тож дівчина вирішила його згорнути, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Вони винуваті, моя дитина не мала туди потрапити, не мала!", - звинувачує матір загиблої власників атракціону.

Шокована смертю своєї дитини Тетяна не може стримати сліз – її донька Ліза в день своєї загибелі не мала виходити на роботу. Її просто попросили підмінити напарника.

"Ліза вийшла, вона відповідальна, вона пішла. По цьому дощу стояла там, бідненька, ніхто навтіь не підійшов. Лежала там сама", - плаче Тетяна Акопян.

 

Працювати оператором батута Ліза почала на початку літа. Вона навчалась на медсестру у коледжі, на канікулах хотіла підзаробити. На першу зарплатню купила мамі квіти. На роботу йшла за будь-якої погоди, адже батут працював без вихідних. Родичі дівчини у трагедії винуватять власника батута. 

"Вони повинні були все це навісом прикрити. Там же діти бігають, навіть якщо дощ, а вона, бідна, сидить", - каже Тетяна Акопян.

Напередодні цілий день Харків заливало дощем – батут і подовжувач, підключений до електрики, були мокрими. Дівчина-оператор мала спочатку вимкнути живлення на щитку, але, імовірно, цього не зробила. Скоріш за все, вона одразу пішла до подовжувача, що лежав у мокрій траві. І щойно доторкнулася – її вдарило струмом. Через дощ, ані відвідувачів, ані людей на вулиці не було. Тіло дівчини знайшли не одразу, його помітили випадкові перехожі. Власник батута, кажуть рідні загиблої дівчини, на контакт з ними не йде. З місця трагедії він зник ще до приїду родичів Лізи. 

"Я його не бачила навіть. Я приїхала, кажу – де господар? А його нема. Він викликав машину-труповозку", - розповідають рідні загиблої.

Поспілкуватись із власником батуту не вдалось і журналістами, відмовився він співпрацювати і з поліцією. "Відмовився від надання свідчень", - розповів старший слідчий Олександр Жидков. Не захотів зустрічатись із нашою знімальною групою і напарник Лізи, якого вона підміняла в день трагедії, але у листуванні в соцмережі запевнив, що дівчину інструктували щодо поводження із обладнанням. 

"Зазвичай розетки до відключення живлення у щитку ніхто не чіпає. Не розумію, чому Ліза не зробила все згідно з інструкцією. Вона просто пішла у мокру траву, де лежала розетка, не відключивши живлення в щитку", - пояснив він.

Поліція наразі намагається з'ясувати, чи взагалі легально працював батут. Дозвільних документів власник правоохоронцям так і не надав. В адміністрації району, яка виділяє ділянки під такі атракціони, перед знімальною групою ТСН, щойно почувши питання, просто зачинили двері. Довести провину власника батута буде дуже складно, кажуть в управлінні охорони праці, адже діяльність таких атракціонів не регламентується жодною установою. 

Читайте також: Похід в аквапарк може бути смертельно небезпечним
Читайте також: Аліменти на дитину: держава підвищила розмір виплат до 20%