Події
1 серпня 2017
Жінка, яка намагалась у Сумах викрасти 2-річного хлопчика виявилася психічнохворою
Батьки 2-річного малюка, якого намагалися викрасти, вже добу сидять на заспокійливих.
news-image

У Сумах прямо на вулиці серед білого дня ледь не поцупили 2-річну дитину, але перехожі втрутились й піймали злодійку. Маленького хлопчика до батьків вела 14-річна родичка, коли невідома жінка вирвала малюка з рук дівчинки й побігла, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Очевидці кажуть, що жінка, котру вони називають циганкою, схопила дитину та побігла до машини, котра її начебто чекала. Увагу нечислених через дощ перехожих привернула 14-річна дівчинка, котра бігла за жінкою та благала віддати їй дитину. Пані Ольга першою кинулася рятувати дітей, хоча одразу, зізнається, у викрадення не повірила. Кілька секунд вона вагалася, але зрештою кинулася на перехоплення. 

"Руки в сторони: стояти! Я бачила істерику дитини, я розуміла, що це не гра, це правда. Я злякалася. Я злякалася в першу чергу за дитину, не за себе", - зізнається вона.

 До приїзду поліції викрадачку утримували двоє чоловіків. На виклик прибули одразу три екіпажі патрульних, їм довелося охороняти затриману від самосуду. 

"Батько одразу підбіг до жінки, кинув велосипед, намагався вчинити самосуд, але ми, як працівники поліції, стримували його", - розповів інспектор Ярослав Чихар.
"Побачивши, який розпач у батька, який рвався до неї, вона йому просто в обличчя усміхалась", - пригадує інспектор Олексій Люльчук.

Зловмисниця намагалася переконати поліцію, що дворічний хлопчик – насправді її син, якого вона давно не бачила.

"Він так мені мого синочка нагадав, Стасика. Я відчула, що це мій Стасик, і все. Це не чужа дитина, це моя дитина", - говорила вона.

Однак згодом у поліції з'ясували, що затриманій 30 років, у Суми вона приїхала з Волині півтора місяця тому з єдиною метою – викрасти дитину. 

"Дітей власних нема. Спочатку вона повідомляла, що враховуючи те, що в неї нема дітей, хотіла таким чином собі сина, а потім на допиті пояснила, що хотіла викрасти з метою жебракування в місті Луцьк", - розповів керівник місцької поліції Павло Карабута.

Матір горе-викрадачки твердить, що її донька є психічнохворою. 

"Хай зв'яжуться з Луцьком, з психлікарнею. Вона на обліку, вона під закриттям у четвертому відділенні", - каже Наталія Гученко.

Батьки 2-річного малюка, якого намагалися викрасти, вже добу сидять на заспокійливих. Своє обличчя показувати не хочуть, бо побоюються помсти. 

"Ми б могли його взагалі ніколи не побачити. Я не знаю, що б ми робили, ми б зійшли з розуму", - зізнаються вони.
Читайте також: У Сумах небайдужі перехожі затримали жінку при спробі викрасти дитину (відео)