Суспільство
1 серпня 2017
МЗС РФ підтримав українського льотчика Акопова, якого запідозрили у симпатіях до Росії
На сторінці пілота в соцмережі є фото міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.
news-image

Міністерство закордонних справ Росії висловило у вівторок підтримку українському льотчику Олександру Акопову, якого українці запідозрили у симпатіях до Росії, передає «Є!»

"Олександр, то, що ви зробили, - поза політикою. Спасибі вам за професіоналізм! Якщо і далі вас будуть критикувати на батьківщині, приїжджайте - завжди вам раді", - йдеться в повідомленні на сторінці МЗС У Facebook.

Нагадаємо, минулого четверга, 27 липня, на висоті близько 1,2 тисячі метрів над землею потужний град обрушився на пасажирський літак турецької авіакомпанії AtlasGlobal, командиром якого був Акопов. Лайнер з 121 пасажиром на борту і шістьма членами екіпажу виявився пошкодженим, скло в кабіні пілотів тріснуло, а ніс повітряного судна був пом'ятий. Пілот прийняв рішення повернутися в аеропорт вильоту - Стамбул. Він віртуозно виконав приземлення пошкодженої машини в важких погодних умовах.

"Олександр Акопов став героєм, який наосліп посадив побитий градом літак в аеропорту Стамбула. Вчинку українця аплодує весь світ", - написав у Twitter президент України Петро Порошенко та нагородив пілота орденом "За мужність".

Пізніше користувачі Facebook звернули увагу на те, що свою головну фотографію в соціальній мережі пілот з травня 2015 року поєднав із зображенням міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Після цього українські користувачі запідозрили льотчика в симпатіях до Росії.


Олександр Акопов - уродженець Донецька, до 2013 року працював в "Донбасаеро", але після подій 2014 року влаштувався на роботу в іноземну компанію. Стаж пілота - 31 рік.