Київ
1 серпня 2017
Пентагон і Держдеп розробили план надання зброї Україні – WSJ
Йдеться про обороне озброєння для протистояння агресивним діям Москви, яка постачає танки та іншу зброю сепаратистам.
news-image

Пентагон і Держдепартамент США розробили план з постачання Україні протитанкових ракет та інших видів зброї та чекають схвалення Білого дому.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників та дипломатів, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

За їх словами, йдеться про обороне озброєння для протистояння агресивним діям Москви, яка постачає танки та іншу зброю сепаратистам.

За словами високопоставленого представника адміністрації США, жодного рішення по пропозиції озброєння ще не було і вона не обговорювалася під час зустрічі на високому рівні у Білому домі минулого тижня, коли обговорювалося питання Росії. За його словами, президенту Дональду Трампу не повідомляли про план і його позиція ще не відома.

Представники української і американської сторони вважають, що можуть пройти місяці перш ніж Білий дім сформулює свою офіційну позицію у цьому питанні.

Згідно з пропозицією Пентагону і Держдепу, на додачу до іншої зброї США можуть надати Україні протитанкове озброєння, швидше за все, ракети "Джавелін" і засоби протиповітряної оборони.

Разом з тим, за словами, американських чиновників, протитанкові ракети будуть надані українським військам, розташованим на віддаленні від лінії розмежування щоб запобігти ескалації конфлікту і уникнути звинувачень у тому, що США заохочують Київ до наступу.

У разі використання Україною озброєння неналежним чином, Вашингтон може прийняти рішення про її виведення.

Як повідомлялося, спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Вашингтон активно розглядає питання поставок оборонної зброї Україні для боротьби з бойовиками на Донбасі.

Читайте також:Українська армія в бою на луганському напрямку захопила докази російської присутності на Донбасі – штаб