Суспільство
1 серпня 2017
«Ми живі»: діти з Мар’їнки показали у фото життя біля лінії фронту (фото)
29 липня фотопроект «Ми живі» представили у приміщенні донецького фонду «Ізоляція», який з початком окупації Донецька переїхав до столиці «Донбас.Реалії».
news-image

Підлітки з прифронтової Мар’їнки Донецької області привезли до Києва свої фотороботи. У місті, яке регулярно опиняється під обстрілами, фотограф Олег Ткаченко створив фотошколу, повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

29 липня фотопроект «Ми живі» представили у приміщенні донецького фонду «Ізоляція», який з початком окупації Донецька переїхав до столиці «Донбас.Реалії».

Виставка об’єднала роботи восьми підлітків 14-16 років: Лізи Науменко, Анастасії Трофименко, Іванни Заклевської, Олександри Олесової, Людмили Лисенко, Лєри Зубарєвої, Руслани Абросiмової та Мирослави Трофименко. Засновник фотошколи каже: її створили, щоб хоч якось дати можливість самовиражатися дітям, які живуть поблизу лінії фронту.

Автори робіт, діти 14-16 років, живуть у Мар’їнці та сусідній Красногорівці. В обидва міста ось уже три роки постійно влучають снаряди.

«У прифронтовому Мар’їнському районі дуже багато талановитих дітей, і вони не можуть виїхати, тому що їхніх батьків ніхто ніде не чекає», – каже засновник молодіжного медіацентру в Мар’їнці Олексій Ткаченко.

Більшість авторів хочуть зробити фотографію своєю професією, або ж стати журналістами. Проте для декого фотосправа – хобі.

Попри обстріли, у Мар’їнці живе багато дітей, й інколи вони зазнають поранень. Останній такий випадок стався 22 липня: двоє дітей постраждали під час артилерійського обстрілу.

Під час роботи виставки в «Ізоляції» відвідувачі могли фінансово допомогти медіацентру з придбанням фототехніки або подарувати учням свою техніку, що вже була у використанні.