Україна
1 серпня 2017
В Україні почала працювати комісія з проведення конфіденційного дослідження випадків смертності породіль
До складу комісії з проведення конфіденційного дослідження випадків материнської смерті увійшли незалежні експерти, які є провідними фахівцями галузі.
news-image

 Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, інформує «Є!», з посиланням на bagnet.org.

Як повідомляється, конфіденційне дослідження - це спеціальна форма перинатального аналізу, коли експерти досліджують кожен випадок смерті з дотриманням анонімності.

Мета конфіденційного дослідження - виявити медичні та немедичні фактори, які призвели до смерті жінки під час вагітності, пологів або в післяпологовий період, щоб в кінцевому підсумку знизити рівень материнської захворюваності та смертності, поліпшити якість надання медичних послуг вагітним, роділлям та породіллям і усунути системні порушення , що призводять до смерті жінок.

До складу комісії з проведення конфіденційного дослідження випадків материнської смерті увійшли незалежні експерти, які є провідними фахівцями галузі.

Комісія розглядатиме всі випадки материнської смертності, реєстровані в країні. Крім виявлення системних недоліків при організації надання медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, комісія також буде з'ясовувати соціальні причини материнської смертності в Україні.

Конфіденційне дослідження в Україні впроваджується відповідно до рекомендацій ВООЗ і Фонду народонаселення ООН.

Читайте також: На Чернігівщині з невідомих причин померла 4-річна дівчинка
Читайте також: Склянка води з медом вранці оздоровить весь організм