Події
2 серпня 2017
У столичній підземці поліцейські затримали чоловіка із підробленим посвідченням учасника АТО, яке той придбав через інтернет
Житель Чернігівщини намагався безкоштовно проїхати в підземному транспорті за підробленим посвідченням учасника бойових дій.
news-image

Поліція столичної підземки виявила "псевдовійськового", передає «Є!» із посиланням на поліцію Києва.

"Інцидент стався на станції метро «Вокзальна»: чоловік вирішив скористатись підробленим посвідченням для безкоштовного проїзду у столичній підземці. Пред’являючи посвідчення учасника бойових дій контролеру, правоохоронець теж перевірив у пасажира документи та виявив явні ознаки підроблення, а саме вклеєну фотографію та печатку.

Працівник поліції метрополітену запросив чоловіка до кімнати поліції та під час особистого огляду слідчо-оперативна група вилучила підроблений документ, що не відповідає дійсному посвідченню", - йдеться в повідомленні поліції.

Власник підробки, житель Чернігівщини, пояснив, що придбав посвідчення учасника бойових дій для безкоштовного проїзду у громадському транспорті через мережу інтернет та вирішив так зекономити на проїзді.

Вилучене посвідчення поліція направила на експертне дослідження.

За фактом розпочато кримінальне провадження ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання від штрафу до двох років обмеження волі.

Читайте також: У Херсонській області за добу чотири людини стали жертвами шахрайств з орендами квартир у зонах відпочинку