Політика
2 серпня 2017
Молдова оголосила віце-прем'єра Росії персоною нон грата
Рішення підтримали більшість членів кабміну.
news-image

Уряд Молдови оголосив персоною нон грата віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна, повідомляють РИА Новости, передає «Є!»

"Пропоную зробити віце-прем'єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата в Молдові й заборонити йому перетинати територію нашої країни", - заявив на засіданні глава МЗС республіки Андрій Галбур.

Рішення підтримали більшість членів кабміну.

Прес-служба міністерства закордонних справ і європейської інтеграції республіки (МЗСЄІ) повідомила, що згідно з рішенням кабміну Рогозіну заборонили в'їзд до Молдови і транзит через її територію, передає «Інтерфакс».

Як повідомляє прес-служба МЗСЄІ, посол Росії в Кишиневі Фарит Мухаметшин був запрошений у міністерство.

«Зокрема, було звернуто увагу російського посла на інтерв'ю Рогозіна телеканалу "Росія 24", в якому він допустив цілий ряд образливих висловлювань на адресу Молдови та її громадян. Російський віце-прем'єр також допустив образливі оцінки на адресу влади країни», - пояснює прес-служба.

У Молдові це вважають «грубим втручанням у внутрішні справи держави».
Раніше Рогозін звинуватив лідера правлячої партії Молдови Володимира Плахотнюка в зриві свого візиту до Кишинева і Тирасполя.

"Мета його була зіштовхнути нас з Румунією, тому робили, як це зазвичай роблять ділки - чужими руками", - заявив віце-прем'єр.

Рогозін підкреслив, що зірвавши його переговори з президентом Ігорем Додоном Кишинів втратив сотні мільйонів доларів.

Нагадаємо, румунська влада 28 липня не дала перетнути повітряний простір країни літаку S7, яким з Москви до Кишинева летіли 165 пасажирів. Літак, на якому російська делегація на чолі з Рогозіним прямувала до Молдови, був змушений піти на запасний аеродром в Мінськ.

Сам Рогозін заявив, що маршрут його перельоту був повністю узгоджений з владою Молдови, назвавши ситуацію "дикою та провокаційною".

Читайте також: Президент Туркменистану показав силовикам, як потрібно влучно стріляти й метати кинджали у ворога (відео)