Стало відомо, скільки вживаних автівок було ввезено в Україну за рік
До державного бюджету надійшло понад 4,1 мільярда гривень.
news-image

З 1 серпня 2016 року по 1 серпня 2017 року було імпортовано понад 50 тисяч вживаних легкових авто. Про це повідомила ДФС на запит народного депутата Роберта Горвата, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

"За моїм депутатським зверненням ДФС України поінформувала, що з 1 серпня 2016 року по 1 серпня 2017 року було імпортовано понад 50 тисяч вживаних легкових авто, а до державного бюджету надійшло понад 4,1 мільярда гривень", - зазначає на своїй сторінці депутат.

Для порівняння за аналогічний минулий період імпортовано близько 17 тисяч авто, а бюджет отримав близько 1,8 мільярда гривень. 

"Попри усі нарікання скептиків, завдяки Закону ("Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" - ред.) українці ввезли утричі більше автомобілів, а державний бюджет додатково отримав понад 2,3 мільярда гривень", - зазначає Горват.
"Вкотре наголошую, що проблема "автомобілів на іноземній реєстрації" остаточно зникне тільки тоді, коли пересічний українець зможе придбати потрібне йому авто за ціною не вище середньої в Європі, а для цього повинен бути створений цивілізований ринок вживаних авто в Україні", - додає він.
Читайте також: Чи буде підвищено пенсійний вік? Відповідає заступник міністра соцполітики (відео)