Суспільство
2 серпня 2017
Медичні працівники надали список грибів, якими найчастіше отруюються в Україні
Страви із грибів є важкими для переварювання і їх не повинні вживати діти, люди із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
news-image

5 людей померли й 39 постраждали внаслідок отруєння грибами в січні-липні 2017 року. Про це сказано в повідомленні Центру з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я в соціальній мережі Facebook, інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

"За 7 місяців 2017 уже зареєстровано 34 випадки грибних отруєнь із кількістю потерпілих 44 особи (з них 5 летальних)", - сказано в ньому.

   Відповідно до повідомлення, із загальної кількості потерпілих 11 - діти.

  У повідомленні зазначається, що страви із грибів є важкими для переварювання і їх не повинні вживати діти, люди із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки або із хронічними захворюваннями внутрішніх органів.   Харчові отруєння, викликані споживанням грибів, в Україні найчастіше пов'язані із уживанням потерпілими невідомих грибів, зеленушок, опеньків, зонтиків, печериць, маслюків, рядовок, рижиків, підберезників та інших грибів.   Ступінь протікання харчових отруєнь у захворілих переважно середньої тяжкості та тяжкий (до 85%), що приводить до летального результату в 7-11% випадків.  

Переважна більшість потерпілих, як правило, належить до соціальної групи незахищеного населення, вони збирали гриби в лісі або в лісосмугах, окрім того, гриби збирали в паркових зонах, на присадибних ділянках, дворах, вулицях.   Повідомляється, що для того, щоб уникнути отруєнь грибами найкраще відмовитися від споживання дикоростучих грибів як від продукту взагалі й споживати штучно вирощені гриби, які продаються в магазинах, або добре розбиратися в їстівних і отрутних грибах і збирати їх у лісових угіддях, де гарантований екологічно чистий простір.

Читайте також: В Мексиці люди поклоняються грибу XIX століття, в якому можна розгледіти образ Ісуса Христа
Читайте також: На Донбасі масово отруїлися діти