Суспільство
3 серпня 2017
У Фінляндії зареєстрований «рекордний» показник по захворюваності на гонорею
Від різних захворювань, що передаються статевим шляхом, щорічно страждає 30 тис. фінів.
news-image

Венеричні захворювання стають все більш поширеними в Фінляндії. Згідно з даними Відомства охорони здоров'я і соціального розвитку THL, за початок цього року особливо збільшилася кількість заражень гонореєю, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Як показує статистика відомства, за весь минулий рік було виявлено 418 випадків захворювання на гонорею. Ця цифра виявилася рекордним показником.

Однак в період з січня по травень цього року було зареєстровано вже 322 випадки зараження цією хворобою. Це означає, що "рекорд" минулого року, ймовірно, буде побитий.

Крім того, збільшилася кількість заражень хламідіозом. Тоді як у 2016 році був діагностований 14 321 випадок, в січні-травні 2017 року кількість заражень досягла 7 804.

Лікар-венеролог столичного охороноздоровчого округу HUS Ейя Хилтунен-Бак зазначає, що вже протягом довгого періоду хламідіоз є найпоширенішим венеричним захворюванням у Фінляндії.

"Зараз, однак, збільшується і кількість заражень гонореєю і сифілісом. В першу чергу це стосується чоловіків", - зауважила вона.


Лікар нагадала, що від венеричних захворювань, як і раніше, рятує тільки презерватив.

Щорічно в Фінляндії виявляється близько 30 тис.  нових випадків зараження різними венеричними захворюваннями.

Читайте також: Туристи з Одеси потрапили під каменепад у горах Північної Осетії