Суспільство
4 серпня 2017
Названо спецію, яка вбиває ракові клітини
Куркума знешкоджує злоякісні клітини нейробластоми, які раніше показували резистентність до інших лікарських засобів.
news-image

Наночастки куркуміну можуть стати компонентом, здатним вилікувати нейробластоми.  Як повідомляє health info, цей вид раку атакує, як правило, дітей, пише «Є!».

Рідкісна пухлина розвивається, як правило, у дітей до 5 років. Виявилося, що куркума знешкоджує злоякісні клітини нейробластоми, які раніше показували резистентність до інших лікарських засобів.

Тамара Дж. Уестморленд, провідний автор дослідження з Університету Центральної Флориди, каже: "Нейробластома може бути стійкою до традиційної терапії, а виживаність дуже низькою. Дослідження демонструє новий метод лікування цієї пухлини без токсичною агресивної терапії, яка також може мати пізні наслідки для здоров'я пацієнта".

Використання куркуміну таким чином не є чимось новим, однак вперше його з'єднали з наночастинками. У дослідженні сказано, що наночастинки оксиду церію, "навантажені" куркуміном і покриті декстраном, викликають загибель клітин нейробластоми, мало впливаючи на здорові клітини.

Нейробластома є пухлиною, стійкою до протиракових препаратів і, як відомо, викликає проблеми зі здоров'ям, такі як втрата слуху і інвалідність навіть після успішного лікування. Більш того, вона часто повертається.

Дослідники вважають, що якщо це нове лікування буде працювати, воно зможе забезпечити менш токсичний і неприємний спосіб лікування пацієнтів, ніж традиційні методи, такі як хіміотерапія. Наступним кроком буде перевірка того ефективності наночасток куркуміну на тваринах.

Читайте також:У водоймах Харківщини – небезпечна хвороба

Читайте також:Науковці пояснили, чому жінки з апетитними сідницями – здоровіші