Події
4 серпня 2017
Туска допитували понад 8 годин через Смоленську катастрофу
Глава правлячої партії Польщі, він же брат загиблого у Смоленській катастрофі президента Польщі Ярослав Качинський, заявив, що Туску є чого боятися.
news-image
Президента Європейської ради та колишнього прем'єра Польщі Дональда Туска допитали у справі Смоленської катастрофи, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Допит у прокуратурі Варшави тривав понад 8 годин. Перед допитом глава правлячої партії Польщі "Право і справедливість" він же брат загиблого у Смоленській катастрофі президента Польщі Ярослав Качинський заявив, що Туску є чого боятися.

"Пан Качинський мене не залякає хай би як він не хотів мене зачепити" - сказав Туск після допиту.

Крім того, він назвав весь процес політично мотивованим. І сказав, що польська влада використовує Смоленську трагедію, аби знищити опозицію.

На момент Смоленської катастрофи Дональд Туск був прем’єр-міністром Польщі. Допит стосувався справи з плутаниною тіл жертв, які були доставили зі Смоленська після катастрофи. По цій справі раніше вже допитали трьох колишніх польських міністрів.

Нагадаємо, в квітні 2010 року неподалік летовища "Северний",  що поблизу Смоленська в Росії, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. У тій катастрофі загалом загинуло 96 людей.