Світ
4 серпня 2017
У США вперше винесли вирок за схиляння до самогубства
20-річну Мішель Картер засудили до 2,5 років тюремного ув'язнення.
news-image

Американка Мішель Картер була засуджена в четвер судом у справах неповнолітніх до тюремного терміну за те, що в червні 2014 року відправила своєму хлопцеві текстове повідомлення із закликом вчинити суїцид. Як стверджує газета USA Today з посиланням на експертів в галузі юриспруденції, винесення вердиктів за схиляння до самогубства не має прецедентів в США, передає «Є!»

Довгий процес, що тривав не один рік, завершився вироком 20-річній Картер до 2,5 років тюремного ув'язнення. За фактом дівчина проведе за ґратами 15 місяців. Вона була засуджена за статтею ненавмисне вбивство після того, як її хлопець наклав на себе руки.

Суддею не був взяти до уваги той факт, що молодий чоловік раніше вже намагався вчинити суїцид, а також те, що дівчина визнала, що насправді не усвідомлювала, до чого може привести її повідомлення. На думку судді, Картер зобов'язана була негайно звернутися за допомогою, дізнавшись про наміри свого хлопця.

За словами експертів, вирок, хоча і є поблажливим стосовно рідних і близьких загиблого, створює прецедент, бо раніше за вбивство могли засудити до реального терміну тільки за фізичні дії.

За процесом стежила буквально вся країна, оскільки мова йде про перший випадок, коли текстове повідомлення призвело до карного переслідування. Експерти побоюються, що після вироку Картер серйозно зросте число підлітків, які потрапили під суд або навіть за ґрати через залякування або неоднозначні листування, що ведуть до трагічних наслідків.

Читайте також: У Раді хочуть саджати росіян за незаконний перетин кордону України