Транспортний скандал: кому тепер належить «Укрзалізниця»
"Укрзалізницю" з підпорядкування Міністерства інфраструктури забрали незаконно.
news-image

Суд скасував постанову Кабінету Міністрів України про передачу "Укрзалізниці" із підпорядкування Міністерства інфраструктури України до Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook, передає «Є!».

"Укрзалізницю" з підпорядкування Міністерства інфраструктури забрали незаконно. Таке рішення прийняв Окружний суд столиці.

Сьогодні представники Мінінфраструктури отримали судове рішення про те, що суд визнав незаконним рішення КМУ про передачу ПАТ "Укрзалізниця" з підпорядкування Мінінфраструктури. Суд визнав незаконною та нечинною постанову Уряду від 18.01.2017 #52 "Про внесення змін до Статуту ПАТ "Укрзалізниця", – зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян

Служителі Феміди встановили ряд порушень законодавства, зокрема неузгодження проекту постанови з зацікавленими органами влади та непроведення правової експертизи Мін'юсту.

Крім того, проект не розглядався на засіданні урядового комітету та не включався до порядку денного чергового засідання КМУ.

За інформацією міністра, суд визнав право Мінінфраструктури на розроблення проектів актів про внесення змін до Статуту. Компетенція інфраструктури у таких випадках є головною.