Суспільство
5 серпня 2017
Англійський суд відмовився видавати Росії зятя Березовського
Лондон відмовився видавати колишнього зятя Березовського Росії.
news-image

Суд Вестмінстера відмовився видати Росії Георгія Шуппе – екс-зятя покійного російського бізнесмена Бориса Березовського, повідомляє "ВВС Україна".

Суддя не повідомив подробиць у справі, однак роздав текст із підставою відмови представникам обох сторін.

Шуппе зазначив, що дуже радий цьому рішенню і тепер може спокійно поїхати додому, до сім'ї. Він додав, що поки не може сказати подробиць через процесуальні причини. В іншої сторони є два тижні, до 18 серпня, щоб оскаржити рішення.

Російські слідчі обвинувачують Шуппе і його колишнього ділового партнера Михайла Некрича у спробі розкрадання власності магната Олександра Мінєєва, а потім організації його вбивства.

Мінєєв у 1990-ті роки заснував мережі магазинів "Партия" і "Домино", а пізніше жив на прибутки від комерційної нерухомості. Його убив кіллер у підмосковному місті Корольові в січні 2014 року. Підозрюють, що це пов'язано зі спробою рейдерського захоплення нерухомості Мінєєва.

Через убивство у РФ у розшук оголосили підприємців Шуппе і Некрича. У 2015 році їх було заочно заарештовано.

Шуппе був одружений із дочкою Бориса Березовського Катериною. Зараз вони розлучені. Певний час Шуппе був діловим партнером Березовського. У Росії в 90-ті він став одним із засновників найбільшого інтернет-провайдера, компанії Cityline, а зараз займається венчурними інвестиціями.