Події
7 серпня 2017
Поліція завела справу на власників коня, що впав в Одесі
Кінь прогулянкової карети в Одесі впав від перевтоми.
news-image

Кінь, якого використовували для прогулянок каретою в Одесі, впав від знемоги на бруківку, передає «Є!» із посиланням на УП.

Про це написав нардеп Гліб Загорія, виклавши відео.

"Тварину експлуатували практично без відпочинку, – стверджує Загорія, – адже вартість одного кола по місту дорівняє 1500 грн".

За його словами, тварину одразу намагались реанімувати перехожі, поливаючи водою.

 
"На прохання активістів про допомогу одразу відгукнувся ветеринар – він поставив коневі крапельницю. На місце навіть прибули пожежники з водою, щоб охолодити тварину", – розповів депутат.

Через дві години реанімації кінь піднявся на ноги.

 
 

Також на місце викликали поліцію, щоб зафіксувати жорстоке поводження з твариною.

"Однак очевидці кажуть, що протокол на власників туристичної карети не склали", – додав Загорія.

Втім, заступниця начальника відділу комунікації ГУНП в Одеській області Любов Гордієвська розповіла, що провадження таки відкрили – за ч. 1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами).

Деталі в поліції обіцяють оприлюднити найближчим часом.

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада внесла змінидо деяких законодавчих актів України (щодо запровадження гуманного ставлення до тварин).

За знущання над тваринами з особливою жорстокістю, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі або вчинені групою осіб, передбачене покарання позбавленням волі від п'яти до восьми років.

Якщо знущання призвело до мук тварини чи каліцтва, кривдника можуть покарати штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знущання над хребетними тваринами із застосуванням жорстоких методів, а також нацьковування тварин одна на одну каратимуться арештом до шести місяців або обмеженням волі на терміном до трьох років.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін.