У Запоріжжі відбудеться прем’єра історичного кінофільму «Червоний»
Сюжет стрічки розповідає про героя, який бореться за ідеали вільної України в умовах протистояння ворожому тоталітарному режиму.
news-image

На День незалежності у кінотеатрі Маяковського, о 15.00, відбудеться показ гостросюжетного історичного кінофільму «Червоний». Цього ж дня відбудеться загальнонаціональна прем’єра фільму в усіх куточках країни, повіомляє «Є!» з посиланням на zoda.gov.ua.

Стрічку знято за мотивами роману Андрія Кокотюхи «Червоний», режисер-постановник Заза Буадзе. Роман «Червоний» відзначено конкурсом «Коронація слова» як кращий історичний роман.

Фільм представлять члени знімальної групи. Після показу відбудеться зустріч і обговорення з творчою групою фільму.

Сюжет стрічки розповідає про героя, який бореться за ідеали вільної України в умовах протистояння ворожому тоталітарному режиму: 1947 рік,  у страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло та нелюдські умови каторги, переслідування  кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай. Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

У ролях Микола Береза, Олег Шульга, Любов Тищенко, Олександр Мавріц, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовской, Олег Стефан.

Читайте також:Відоме голівудське подружжя, Міла Куніс та Ештон Катчер, відвідало Чернівці (фото)