Події
7 серпня 2017
У поліції розповіли, жертвами яких злочинів найчастіше стають жінки
Потерпілими від злочинів визнано понад 75 тисяч жінок.
news-image

До найбільш розповсюджених кримінальних правопорушень, у яких жінки стають жертвами, відносяться зґвалтування, торгівля людьми і грабежі. Крім того, з початку року слідчими підрозділами закінчено понад 400 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення злочинів, пов'язаних з насильством в сім'ї, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП.

За словами заступника начальника-начальника аналітичного управління Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та реагування Нацполіції Бориса Вежнавця, протягом 2017 року за кримінальними провадженнями направленими до суду, потерпілими від злочинних посягань визнано майже 77 тис. жінок. Що становить 38% від загальної кількості потерпілих.

"До найбільш розповсюджених кримінальних правопорушень, у яких жінки стають жертвами, відносяться зґвалтування (88%), торгівля людьми (77%), грабежі (44%), розбої (40%) та крадіжки (38%)",- наголосив Борис Вежнавець.

Він зазначив, що не менш вагоме на теперішній час залишається питання запобігання насильству у сім'ї. У 2017 році поліція зареєструвала майже 60 тисяч заяв, повідомлень пов'язаних з насильством в сім'ї. Наразі слідчими підрозділами закінчено 439 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення злочинів, пов'язаних з насильством в сім'ї.

Крім того, поліція систематично проводить заходи профілактичного характеру.

"На профілактичний облік з початку року поставлено майже 35,5 тисяч осіб, схильних до вчинення насильства в сім’ї. Також до сімейних кривдників застосовані різні спеціальні запобіжні заходи. Зокрема, офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства у сім’ї винесено понад 35 тисяч особам",- сказав керівник аналітичного Управління.

Він додав, що захисний припис після отримання офіційного попередження про неприпустимість вчинення насильства у сім’ї винесено 3231 особі. Направлено до кризових центрів для проходження корекційної програми 2199 громадян. Водночас для реабілітації до спеціалізованих установ направлено 397 жертв насильства в сім’ї. Слідчими підрозділами закінчено 439 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення злочинів, пов’язаних з насильством у сім’ї.

Правоохоронець також повідомив, що за результатами розгляду адміністративних правопорушень, передбачених ст. 173-2 КУпАП (Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми), 974 особам винесено попередження. Піддані адміністративному арешту 1339 осіб, 274 особи - оштрафовано.

Читайте також: Поліція завела справу на власників коня, що впав в Одесі