Події
7 серпня 2017
Різанина у психлікарні Львова: стали відомі подробиці про інцидент та пацієнта
У відділенні, де розгорнувся справжній трилер, досі розбиті вікна та перелякані пацієнти.
news-image

Стали відомі нові подробиці про львівянина, який минулої п'ятниці взяв у заручники кілька десятків душевно хворих пацієнтів лікарні та скалічив кількох із них. Сусіди згадують, що 30-літній Дмитро був жорстоким з дитинства, потім захопився алкоголем, пізніше присів на наркотики, а закінчилося все моторошним вбивством рідного батька і різаниною у психушці, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У відділенні, де розгорнувся справжній трилер, досі розбиті вікна та перелякані пацієнти. Лікарі вийшли до журналістів лише на третій день після різанини та розповіли, що чоловіка привезли того дня зранку на прохання матері. Згоди на шпиталізацію він не підписав – наполягав щоби його перевели в інше відділення, де він примусово лікувався за вбивство батька майже чотири роки. Дістав від медиків відмову, але розлютився не одразу. 

"Він сказав: я не хочу ін'єкцій. Нема питань, не хочете ін'єкцій. І він абсолютно спокійно прийняв перорально краплі того самого препарату, попросився помитися, потім він роздягається догола, було відро з водою, починає кидати відром", - розповів завідувач 16-го відділення Дмитро Канавін.

Медики викликали копів, але тільки-но хворий їх угледів – миттю забарикадувався із заручниками. Керівництво лікарні запевняє, що персонал діяв правильно. У звичайне відділення небезпечного пацієнта помістили через те, що приміщення з посиленою охороною просто немає – львівська психлікарня є закладом загального режиму, а в шпиталь суворого нагляду направляє лише суд. Саме так він учинив 2013 року, коли за вбивство батька Дмитра мали відвезти до Дніпра, проте апеляційний суд устав на бік матері чоловіка і майже чотири роки він провів у загальному відділенні львівського закладу. 

"Він не повинен був перебувати в принципі в цій установі, тому що якби ця історія починала відбуватись у Дніпрі – там є поліція, там є спецзасоби, там є інший персонал, там передбачено, що в будь-який момент стан пацієнта може дійти до ось такого. Тут це не передбачено", - пояснив виконувач обов'язків головного лікаря Олександр Губар.

Те, що у відділенні на 80 хворих було лише семеро медиків, адміністрація закладу пояснює браком кадрів через недофінансування. 

"Заробітна плата санітара у цій установі по паперах 3200, на руки він отрмує 2800. Жоден адекватний чоловік не піде працювати в такі умови за такі гроші", - твердить Губар.

Керівник лікарні каже, що якби медики не встигли вивести частину хворих, постраждалих могло бути більше. Остаточну ж оцінку діям персоналу дасть службова перевірка. 

Читайте також: У Балаклії знову стався вибух: є відомості про постраждалого чоловіка
Читайте також: Що загрожує пацієнту, який влаштував різанину у психлікарні Львова