Суспільство
8 серпня 2017
Суд ухвалив рішення стягнути з Львівського бронетанкового заводу 10 млн грн за машини «Дозор-Б»
3,3 млн грн із загальної суми – штраф.
news-image

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури й ухвалив рішення про стягнення з державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" до державного бюджету України суми 9,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України, передає «Є!».

У грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом укладено договір щодо виготовлення та поставки оборонному відомству тактичних бойових колісних машин "Дозор-Б" у кількості 10 одиниць, які призначалися для використання в зоні проведення антитерористичної операції, – ідеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що у зв'язку з перевищенням суми перерахованих Міністерством оборони України коштів над фактичними витратами заводу на виготовлення і постачання продукції, виконавець повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як передоплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн. Однак зазначених зобов'язань завод у добровільному порядку не виконав.

Військова прокуратура заявила позов про стягнення суми в розмірі 6,5 млн грн, а також штрафних санкцій у розмірі 3,3 млн грн за прострочення виготовлення і постачання військової техніки.