Суспільство
8 серпня 2017
В анексованому Криму ввели графіки тимчасового відключення світла
Без світла у Криму залишилося майже 109 тисяч осіб.
news-image

В анексованому Криму ввечері 7 серпня ввели графіки тимчасового відключення електроенергії в обсязі 70 МВт. Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на міністерство енергетики Росії, передає «Є!».

За даними РБК, без світла залишилося майже 109 тисяч осіб. Переважно це побутові споживачі, проте електроенергію відключили й частині промислових підприємств.

Після кількох днів 40-градусної спеки, через яку жителі частіше використовують кондиціонери та вентилятори, 6 серпня у кримській енергосистемі було досягнуто нового історичного максимуму споживання електроенергії влітку – 1192 МВт.

На сьогодні обсяги споживання сягнули межі і перевищують сумарний обсяг кримської генерації і перетоків енергомостом Тамань – Крим, – ідеться в повідомленні компанії "Крымэнерго".

Енергетики закликають жителів півострова раціонально використовувати електроенергію і скоротити її споживання у вечірні години – із 20.30 до 22.00.

У прес-службі "Крымэнерго" уточнили, що минулими вихідними спостерігали перебої в енергопостачанні споживачів Бахчисарайського, Джанкойського, Чорноморського, Ленінського, Кіровського і Сайського районів, а також населених пунктів Ялти, міст Євпаторії, Судака, Саків, Феодосії, Сімферополя.