Резонанс
23 січня 2015
Amnesty International обурилася з приводу жорстокого поводження з полоненими в Донецьку
Amnesty International висловила обурення з приводу жорстокого поводження з полоненими українськими військовими з боку бойовиків "ДНР" в Донецьку, повідомляє Бі-бі-сі.
news-image

На думку міжнародної організації, дана дія - це зневага цінності людського життя і недотримання елементарних законів війни, пише Є l Єдність.інфо.

Як повідомлялося, у четвер українських військових, яких взяли в полон в аеропорту Донецька, провели в центрі міста в рваному старому одязі, на багатьох були сліди побоїв.

Терористи влаштували цю показову ходу "парад полонених" нібито через провини української армії в обстрілі зупинки тролейбуса.

Нагадаємо, у четвер в Ленінському районі Донецька в зупинку громадського транспорту потрапив снаряд, в результаті чого, за даними ГПУ, загинули 9 осіб, 12 отримали поранення.

Читайте також: Місце трагедії в Донецьку - поза межами дії українських мінометів, - РНБО

Міноборони України звинувачує в інциденті "ДНР". Ті свою причетність до обстрілу заперечують.

Читайте також: Правозахисники про "парад полонених": так не можна з людьми

Спеціальна наглядова місія ОБСЄ встановила напрямок обстрілу тролейбусної обстановки в Донецьку. Після аналізу двох кратерів, виявлених на місці події, спостерігачі дійшли висновку, що постріли, від яких вони залишилися, сталися з північно-західного напрямку.  ОБСЄ також встановила, що, швидше за все, зброя, використана при обстрілі - міномет або артилерійська установка.