Події
8 серпня 2017
Саакашвілі завітав до Вільнюса
Екс-голова Одеської обладміністрації не претендує на литовське громадянство.
news-image

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обладміністрації Міхеїл Саакашвілі приїхав до Вільнюса, але не претендує на литовське громадянство. Про це він сказав у Вільнюсі, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Ні, я повинен повернути українське громадянство, воно було відібране нелегально. Багато українців обурені і відчули б себе покинутими, якщо я за них не боротимуся", – заявив Саакашвілі на запитання, чи буде він домагатися литовського громадянства.


Саакашвілі зазначив, що він може подорожувати, оскільки у нього є український паспорт, і пообіцяв захищати свої права на українське громадянство в судах.

У другій половині дня вівторка Саакашвілі планує відбути з Вільнюса.

Саакашвілі у Вільнюсі

У вівторок біля будівлі посольства Російської Федерації у Вільнюсі відбулася акція до 9-ї річниці російської окупації земель Грузії (вночі 8 серпня 2008 року у Південній Осетії почалися збройні зіткнення), повідомляє Delfi.

 
Акція біля будівлі посольства РФ у Вільнюсі

На акцію прибули колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, колишній голова Верховної Ради Литви – Відновного Сейму Вітаутас Ландсбергіс, депутати литовського парламенту.

Акція до 9-ї річниці окупації земель Грузії у Вільнюсі