Події
8 серпня 2017
У Києві півсотні молодиків у масках та з битами затримали поїзд на 25 хвилин (відео)
Молодики повністю розмалювали електричку, чим спричинили збитки на 150 тис. грн.
news-image

Вчора, 7 серпня 2017 року, на платформі станції ім. Георгія Кирпи (м. Київ) невідомі особи задіяли стоп-кран та розмалювали вісім вагонів електропоїзда Гребінка – Київ, передає «Є!» із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Це була організована група чисельністю понад 50 осіб у масках, деякі з них – озброєні битами. Невідомі затримали поїзд на 25 хвилин. Попередні збитки Укрзалізниці – 150 тис. грн та два тижні на перефарбування поїзда.

"Чоловіки з битами погрожували локомотивній бригаді та не давали вийти з кабіни машиніста, палили на платформі димові шашки, розфарбовували вагони та знімали все на відео. Також не випускали пасажирів з вагонів електропоїзда. Під час події залізничники викликали поліцію, ВОХР та СБУ", - повідомили у відомстві.

Після прибуття електропоїзда на станцію Борщагівка-Технічна приїхали працівники поліції та склали відповідний акт. Орієнтовні затрати по відновленню фарбування вагонів складуть 150 тис. грн. Термін перефарбування состава складе близько 2 тижнів.

«Подібні випадки – це не витівки підлітків, а злочин, за який винні мають відповісти. Оскільки вандали знімали свої дії на відео, вони, швидше за все, слідкуватимуть за реакцією громадян і залізничників. Зважаючи на стан залізничного парку, відсутність фінансування на придбання нових поїздів, як то має бути згідно з законом, псування електропоїздів логічно може призвести до того, що на маршрутах їх стане менше», - прокоментував директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.