Події
9 серпня 2017
«Укрзалізниця» запланувала звільнення ряду начальників через зламаний кондиціонер у вагоні
Зараз цей вагон виключений зі складу поїзда.
news-image

Укрзалізниця ініціює розірвання угоди з ПАТ "Дніпровагонрембуд" через неякісний ремонт систем кондиціонування, що, зокрема, мало місце 6-7 серпня в вагоні потягу сполученням Херсон-Київ. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці, інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

"ПАТ" Укрзалізниця "ініціює розірвання угоди з ПАТ" Дніпровагонрембуд "через неякісний ремонт систем кондиціонування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що відносно поста віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе про подорож у вагоні № 12 поїзда № 297 Херсон - Київ 6-7 серпня "Укрзалізниця" вже провела оперативне розслідування наведених фактів. Нагадується, що тоді в соцмережі Facebook віце-прем'єр повідомила, що в вагоні не працювала система кондиціонування повітря.

"У вагоні № 12 поїзда № 297 кондиціонер не працював через незадовільну роботу ПАТ" Дніпровагонрембуд ", з яким" Укрзалізниця "за результатами тендеру уклала угоду на виконання сервісних послуг з ремонту і підготовки до експлуатації систем кондиціонування повітря. Працівники ПАТ" Дніпровагонрембуд " відремонтували систему кондиціонування повітря в цьому вагоні 01-03.08.2017. На жаль, система кондиціонування вийшла з ладу вже під час першого рейсу: стався витік холодоагенту з системи кондиціонування повітря ", - йдеться в повідомленні.

Зараз цей вагон виключений зі складу поїзда, оформляються відповідні претензії до ПАТ "Дніпровагонрембуд": "ПАТ" Укрзалізниця "спільно з філією" Пасажирська компанія "починає роботу з припинення дії укладеної угоди з ПАТ" Дніпровагонрембуд "як з виконавцем, який не зміг надати якісні послуги ".

Що стосується повідомлення про погане самопочуття провідника, який обслуговував вагон, то в "Укразалізниці" повідомили, що, за висновками медиків, він втратив свідомість через харчове отруєння. Зараз він лікується в житомирській лікарні.

"При цьому" Укрзалізниця "усвідомлює свою відповідальність за ситуацію, що склалася. Після оперативного розгляду прийнято рішення про звільнення з займаних посад начальника, заступника начальника та головного інженера пасажирського вагонного депо Київ-Пасажирський", - наголошується в повідомленні.
Читайте також: У Києві півсотні молодиків у масках та з битами затримали поїзд на 25 хвилин (відео)