Події
9 серпня 2017
Фірташ зобов'язаний виплатити 57 млн гривень за спожиту електроенергію
Відомство домоглося визнання недійсною угоди між ПАТ «Азот», яке належить українському олігарху Дмитру Фірташу, і ПАТ «Черкасиобленерго».
news-image

Національне антикорупційне бюро України у суді домоглося повернення 57 млн грн державному підприємству "Енергоринок".

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба антикорупційного бюро. 

Відомство домоглося визнання недійсною угоди між ПАТ "Азот", яке належить українському олігарху Дмитру Фірташу, і ПАТ "Черкасиобленерго", за якою державі було завдано збитків на 57 млн грн.

Угода між підприємствами була укладена у квітні 2016 року. На її підставі "Азот" у грудні 2015 - січні 2016 уникнув сплати за спожиту електрику.

За цим фактом НАБУ відкрило кримінальне провадження, в рамках якого подало позов про визнання недійсною цієї угоди, яка стала юридичною підставою для скоєння злочину. 

Суди першої та апеляційної інстанції ухвалили позов НАБУ у повному обсязі, а 3 серпня заключне слово у цій справі сказав Вищий господарський суд України, залишивши рішення попередніх судів без змін.

На виконання рішення суду завод Фірташа має перерахувати 57 млн грн на поточний рахунок із спеціальним режимом використання ПАТ "Черкасиобленерго". У НАБУ зазначають, що після зарахування до цих коштів буде застосований алгоритм оптового ринку електричної енергії України. 

Читайте також: Гройсман презентував масштабний дорожній проект
Читайте також: Зарплата глави «Укравтодору» зросла на 900% (документ)