Суспільство
10 серпня 2017
Мер Конотопа вирушив пішою ходою до президента Порошенка (відео)
Артем Семеніхін планує бути біля адміністрацї Президента завтра о 10:30.
news-image

Мер Конотопа Артем Семеніхін сьогодні, на п'ятий день пішої ходи, дістався Київщини і планує завтра о 10:30 бути біля адміністрацї Президента. Про це він повідомив у Фейсбуці, передає «Є!»

Як відомо, Артем Семеніхін вирушив пішою ходою з Конотопа до Києва 5 серпня о 15:15.

За словами мера, він влаштував ходу  "за дорученням конотопської громади зі зверненням до Президента України про розпуск Конотопської міської ради та проведення позачергових місцевих виборів".

"Маю намір особисто зустрітися з Гарантом і передати йому вимогу конотопської громади. Шість місяців намагався достукатися до депутатів і провести сесію для прийняття життєво необхідних для міста рішень, але група депутатів з фракцій: «Самопоміч», «Рідне місто», «Народна партія», «Воля народу», «Солідарність»(БПП) відмовилися виконувати свої депутатські повноваження, вони не з`являлися на сесії, або ж відмовлялися голосувати за важливі бюджетні питання.

І що ми маємо тепер: місто в повній економічній кризі, медикам і працівникам дошкільних закладів немає чим виплачувати заробітну плату, дороги не ремонтуються, трамвай зупиняє свій рух, неможливо відремонтувати онкологічне, реанімаційне та дитяче відділення ЦРЛ, неможливо надати матеріальну допомогу тяжкохворим ( з березня місяця померло вже 10 людей так і не отримавши кошти на лікування) та малозабезпеченим, діти атовців не отримали безкоштовних путівок на оздоровлення, люди з особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями залишилися без коштів та без зручного транспорту для пересування містом, бюджет втратив мільйони грантових коштів від Євросоюзу, місто не отримало сотні нових робочих місць. Цей список далеко не повний, і можна було б зробити для міста набагато більше.

Були ідеї, були плани, але… група депутатів, вимагаючи високих посад та грошей, виступили проти людей і проти здорового глузду", - написав мер у Фейсбуці.

 

"Я вирушив у цю подорож зі сподіванням на порозуміння і чітким наміром донести «голос Конотопа» до столиці і врешті зупинити безлад, інтриги та беззаконня в Конотопі", - додав він.