Світ
10 серпня 2017
Саудівська авіакомпанія ввела дрес-код для пасажирів
Кількох пасажирів не допустили на рейси компанії через невідповідність їх одягу правилам перевізника.
news-image

Саудівська авіакомпанія SAUDIA ввела дрес-код для пасажирів, прирівнявши носіння чоловіками шорт і жінками обтягуючого одягу до неправомірної поведінки.

Інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.
Кількох пасажирів не допустили на рейси компанії через невідповідність їх одягу правилам перевізника, як повідомили вони газеті Makkah.
За повідомленням видання, деяких повернули з рейсу, незважаючи на наявність у них посадкового квитка. Дані випадки сталися до того, як авіакомпанія опублікувала правила на своєму сайті.

"Поведінка пасажирів вважається порушенням громадського порядку, образливою або агресивною, якщо ... вони одягнені так, що це може викликати дискомфорт або образу інших пасажирів (оголення жінками ніг або рук або ж носіння занадто тонкого або занадто обтягуючого одягу, а чоловіками - шорт, що демонструють ноги ) ", - йдеться в правилах поведінки пасажирів.


В цілому список порушень складається з 15 пунктів.

Екс-глава департаменту туризму Ер-Ріяда Алі Гамді заявив, що такі правила нібито є умовами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та застосовуються авіакомпаніями по всьому світу.

Читайте також: Російський військовий літак пролетів над Білим домом
Читайте також: Особливості безвізу: українців можуть знімати з рейсу за відсутності зворотного квитка
Читайте також: У 40 кілометрах від Алмати впав літак Академії цивільної авіації, загинули дві людини (відео)